Naturlig parfym del 2

Denna kurs är för dig som har genomfört delkurs 1 och vill utvidga dina kunskaper och färdigheter till att omfatta inte bara parfymer utan även andra

Välkommen till delkurs 2 i vår fascinerande resa genom den naturliga parfymkonstens värld. Efter att ha lagt en solid grund i delkurs 1, där du utforskade parfymens historia, de grundläggande principerna för doftnoter (topp, mellan, och bas), samt konsten att skapa dina egna parfymer med naturliga oljor, hydrolater och extrakter, är det nu dags att bygga vidare på din kunskap och färdighet. I denna delkurs kommer vi att ta ett steg djupare, inte bara genom att repetera och fördjupa viktiga koncept från delkurs 1, utan även genom att bredda din förståelse för doftens mångsidighet och magi.

Vad du kommer att lära dig

Fördjupning och Repetition:

  • En återblick: Vi börjar med en repetition av det vi lärt oss hittills, för att säkerställa att alla viktiga grunder är fräscha i minnet. Denna återblick är utformad för att stärka din förståelse och uppskattning för parfymkonstens historia och de grundläggande byggstenarna i en doftkomposition.
  • Djupdykning i doftnoter: Med en fördjupad titt på topp-, mellan-, och basnoter, utforskar vi mer komplexa aspekter av doftsammansättning och hur dessa noter samverkar för att skapa harmoniska och varaktiga doftintryck.
  • Konsten att balansera dofter: Lär dig finjustera dina parfymer med en avancerad förståelse för doftbalans, och hur du kan manipulera noter för att skapa en perfekt symfoni av dofter.
  •  Doftprofilering: Lär dig att identifiera och skapa unika doftprofiler, som ger dina parfymer en personlig prägel.
  • Skapa din signaturparfym: Med tillgång till en bred palett av dofter, kommer du att guidad genom processen att skapa en eller flera signaturparfymer som reflekterar din personliga stil och doftpreferenser.
  • Doftexperiment: Genom experiment med olika kombinationer och koncentrationer kommer du att utforska dynamiken i doftblandning, vilket ger dig djupare insikter i konsten att skapa parfymer.
  • Doftjournal: Du kommer att uppmuntras att föra en detaljerad journal över dina skapelser, observationer, och framsteg, som en ovärderlig resurs för din fortsatta utveckling.


Course Curriculum

Ingrid Kutschbach